Гаражни врати

Гаражните врати предлагани от фирма Габор се отличават със стил, естетика, здравина, функционалност и голямо разнообразие от цветове и модели. Освен за затваряне и защита на гаражи също така се използват и за магазини, заведения, офиси и други.

     Те биват няколко вида:

     1. РОЛЕТНИ ГАРАЖНИ ВРАТИ
     Ролетните гаражни врати осигуряват добра защита на помещението, надеждни са и с дълъг срок на експлоатация. Те са подходящи при липса на пространство в дълбочина на помещението, позволяват да бъдат монтирани извън помещението, като по този начи се спестява от обема на гаража. Направени са от  плътни стоманени ламели от поцинкована стоманена ламарина или от алуминиеви ламели, които са оцветени електростатично в желан от клиента цвят от цветовия каталог RAL или с имитация на дърво – „Златен дъб” или „Тъмен дъб”. Вграждането на перфорирани ламели при металните ролетни врати позволява да се осигури добра вентилация на помещението.
     Използването на топлоизолиращи алуминиеви ламели осигурява добра топлоизолация на помещението от външните температури.Ламелите са изработени от алуминий и вградена при производството им пенополиоретанова топлоизолираща пяна. Дебелината на ламелите е 18 мм за височина 77 мм и 22 мм за ламелите с височина 95мм.
     Както за всички други модели и видове ролетки и врати, за гаражните врати клиентите на Габор разполагат с богат избор от качествена автоматика за задвижване и дистанционно управление на отварянето и затварянето на вратата, осветление в областта на отваряне, контролиране на затварянето и осигуряване на безопастност с фотоклетки, защитна гума и др.

     2. ГАРАЖНИ ВРАТИ ТИП „ЛЕТЯЩО КРИЛО“
     Повдигащите се гаражни врати тип „Летящо крило” са леки и удобни за обслужване. Произведени са от профилирана стоманена поцинкована ламарина с полимерно прахово покритие и са производство на немската фирма NORMSTAHL.
     Вратите NORMSTAHL са проектирани и произведени в съответствие с най-новите европейски стандарти.  Сравнени с подобни типове врати на останалите производители, вратите NORMSTAHL предлагат следните предимства:
     – По-голяма сигурност.  Опасността от нараняване е практически изключена благодарение на новите покрития на крилото на вратата и рамката, подобрената защита на ъглите и кантовете и меките ленти между крилото и рамката.
     – Перфектна защита. Маншоните, които закриват връзките на пружината, не позволяват допир или случайно хващане на пружините и подвижните части на повдигащият механизъм, което е особено полезно за защита на децата. Безопасността на вратите е проверена от TUV.
     – Подсигуряване срещу скъсване. На мястото на една голяма пружина, вратите NORMSTAHL работят с множество малки пружини със същата сумарна сила. В случай на скъсване на пружина способността за надеждно и безопасно функциониране на вратата се запазва.
     Вратите могат да бъдат автоматизирани, като автоматиката която се използва е на фирмите ERREKA и SIMU и е пригодена за ръчно задвижване на вратата при липса на електрическо захранване. Автоматиката е окомплектована с много допълнителни възможности като светлинна сигнализация, осветление в областта на отваряне, автоматично затваряне на вратата след определено време, блокиране на вратата от фотоклетки при наличие на препятствие в зоната да движение на крилото, дистанционно управление. Също така предлагаме и гаражни врати тип ”Летящо крило” с вградена пешеходна врата.

     3. СЕКЦИОННИ ГАРАЖНИ ВРАТИ
     Секционните гаражни и индустриални врати са подходящи за затваряне на помещения при запазване на топлоизолацията на сградата. Високата степен на топлоизолация е постигната с използването на полиоретанова пеноизолация и уплътнения, осигуряващи отлична устойчивост на атмосферни влияния. Максималното уплътнение и безшумното функциониране на вратите ги прави отлично решение и те са приложими в различни отрасли. Секционните врати са произведени от сандвич панели с дебелина 42 мм.
     Сандвич панелите са с богат избор на цветове по RAL и различна структура на покритието (дървесен релеф, портокалова кора, касети), съвременната им конструкция им осигурява тихо и безопасно движение, снабдени са с надеждни механизми и автоматика за задвижване.
     Има множество опции за изработване на вратата за да бъде приложението и максимално полезно като възможност за вграждане на прозорци (овални или правоъгълни), напълно прозрачни панели (full vision), вградени пешеходни врати и др.
     Този вид гаражни врати осигуряват постоянен комфорт, надеждна защита, безпроблемна експлоатация и безопасност. Те са с висок коефициент на топлоизолация – 1.00 – 1.2 W/m2K, който се равнява на топлоизолация от петкамерна PVC дограма.
     Задвижването на вратите може да бъде ръчно или автоматично, могат да се използват различни устройства за управление, безопасност и сигнализация.  Съществуват възможности за дистанционно управление на отварянето и затварянето, използване на системи за контрол на достъпа чрез безконтактни ключове, фотоклекти и магнитни датчици за постигане на оптимално управление, управление на осветлението и сигнализацията в областта на отваряне, осигуряване на безопасност с фотоклетки, защитна гума с датчик за откриване на препятствия , магнитни детектори.